11 acroteams A-B niveau zeker van NK

Maar liefst elf teams hebben in het weekend van 28-29 mei zo goed gepresteerd dat ze naar het NK in Rotterdam gaan. Twee teams zijn nog in afwachting van de ranking of zij ook gaan. We duimen. Hieronder het wedstrijdverslag.

Foto’s kunt je vinden op onze fotosite: Plaatsingswedstrijd 3

Bodielle/Claire/Bente:   bij de balansoefening zagen we dat Bente de handstand hoog tot spreidhoek gecontroleerd inzette maar moeite had deze vast te houden. Hier hebben ze wellicht wat puntjes verloren, maar toch nog een mooie 25,3. De tempo-oefening was super waar ze een hoge score 25,95 kregen. Daarmee heeft dit trio op B-niveau wederom ruim de limiet in de wacht gesleept, een vijfde plaats genoteerd in het grote veld en het NK-ticket zeker gesteld.

Julia/May-Ling: De tempo-oefening voerden ze zeer netjes uit en ontvingen er 25,25 voor. Dat gaf heel veel vertrouwen. De balansoefening zag er ook goed uit en werd met dezelfde score gewaardeerd. Dus hiermee is een persoonlijk record bereikt en de zo gewenste limiet gehaald. Julia en May-Ling kunnen het nog bijna niet geloven, maar zij hebben zich echt geplaatst voor het NK.

Rene / Liam:  De tempo-oefening werd uitgevoerd  met de moeilijke salto’s en schroeven. De jury gaf helaas een fikse aftrek omdat niet aan een eis werd voldaan, maar de cijfers gaven nog geen reden tot grote ongerustheid. Vervolgens gaven de heren een super balansoefening weg. De jury beloonde dit met 24,4. Ook de combinatie oefening was meer dan voldoende en met een hoge limietscore van 71,64 en een  1e plaats dwongen Rene en Liam de NK plaatsing af!

Steven/Renate:  Bij de balansoefening kon helaas de link tussen handstand  hoog en spreidhoeksteun op spagaat niet worden vastgehouden.  Jammer, want verder werd de oefening heel netjes uitgevoerd. Het mixpaar liet daarna een goede tempo-oefening zien waar ze 23,0 voor kregen, dit is een gevolg van een al lagere uitgangswaarde. De combinatie oefening leverde helaas niet de gewenste punten op voor een NK-limiet. Ze zijn vierde geworden.

Patricia/Diana/Vera: Dit seniortrio liet een erg stabiele uitvoering van de balansoefening met twee keer gelinkte elementen van mex naar mossel zien. Leverde ze een erg mooie score 24,67 op. Dynamiek hadden ze genoeg in de tempo  oefening en was goed voor 23,69. Maar ze sloten af met een heel goede combinatie oefening. Goed voor 24,28. Met 72,64 weer ruim over de limiet, een zilveren medaille en zij ook sluiten het seizoen af op het NK.

Miranda/Gentijana/Nerissa: De balansoefening begon heel sterk met een mooi meervoudig gelinkt element. Helaas kon er geen stabiliteit worden gevonden bij handstand op benen, waardoor dit werd afgebroken. Dit levert veel aftrek op. Ook tempo ging niet naar wens. De dames gaven echter niet op en lieten een super combinatie oefening zien. Hoge score 24,58. Nu geen limiet en een zesde plaats. Zij hebben een keer eerder de limiet en dat levert ze nu het laatste NK-ticket voor hun categorie op.

Nicole en Djenti lieten een zeer gecontroleerde en sierlijke balansoefening zien, kregen hier 24,54 voor. Na deze volgde er een zeer mooie tempo-oefening waar de jury van onder de indruk was en ze zelfs 25,18 voor kregen. De dames zaten behoorlijk in de flow en de combinatieoefening werd met dezelfde flair uitgevoerd. Met een totaalscore van maar liefst 74,47, een persoonlijk record, was zilver voor dit duo. Zij staan eveneens op het NK.

Sanne en Paris hadden deze wedstrijd nodig om de jury te overtuigen van hun kunnen om ze een NK-ticket te verstrekken. Met een mooie balansoefening met 23,95 punten gingen ze vol goede moed naar tempo. Daar was de jury iets minder gul met de cijfers. Bij de laatste oefening liet de jury ze echt schrikken door eerst een element af te keuren. Gelukkig kan een trainer vragen om herbeoordeling en de jury trok dit zware oordeel in na terugkijken van de video. Gevolg: totaal van 70,20, derde plaats en dus het NK-ticket!

Amy en Floor  moesten ook alles op alles zetten voor een NK-ticket. Ze begonnen met tempo, die erg lekker en mooi synchroon ging en waar ze 24,05 van de jury kregen. Bij balans hadden ze tijdsaftrek op handstand hoog naar spagaat, maar ze waren erg blij met de 23,0 score. De combinatieoefening ging nog beter. Het was lang wachten op de jury maar met 23,60 haalden zij de limiet ruim met 70,70. Eveneens een persoonlijk record. Zij behaalden er de 1e plaats mee en gaan ook naar het NK!

Esmé en Madé hebben 3 hele mooie oefeningen neergezet. Madé deed voor het eerst heffen naar handstand in de balansoefening. Ze kregen er 24,60 voor. Ook tempo ging voortvarend en werd zeer netjes uitgevoerd. Leverde  het duo 24,70 op. De combinatieoefening die volgde, was ook goed voor een ruime 24-er.  Esmé en Madé hebben hun persoonlijk record weer flink verbeterd.  Met een totaalscore van 73,90 behaalden zij weer de limiet en brons. Op naar Rotterdam voor het NK.

Megan, Kim en Mandy begonnen met tempo. Na afloop was het wel even spannend of een element niet zou worden afgekeurd, maar ze kregen toch 24,3. De balansoefening daarna werd sierlijk en gebalanceerd uitgevoerd en leverde zelfs een prachtig hoge 25,2 op. De combinatieoefening was stabiel. Een eindscore van 73,60, een persoonlijk record, 2x de limiet en nu leverde het leverde zelfs brons op en de zeker gestelde NK-ticket.

Eline, Eva en Yvana laten altijd zeer strakke oefeningen zien en dat was nu niet anders. Bij balans zagen we een mooie toren een ook de andere elementen gingen lekker. Met 25,2 waren ze wel gedreven om een nog hogere temposcore te bemachtigen. Ook deze mocht er zijn maar de jury gaf ze een vergelijkbare score. Met 50,35 een zevende plaats, voor de tweede keer de limiet. Nu hopen dat de ranking ze dat felbegeerde NK-ticket oplevert. Wachten en duimen nog.

Chantal, Ruby en Cheyenna spetteren van vrolijkheid en bij balans liep alles gesmeerd. Leverde ze maar liefst 25,85 als score op. De tempo-oefening ging weer met hetzelfde enthousiasme maar iets minder gelijk en daarom kregen ze van de jury 24,85. Met het totaal 50,70 hadden zij een zesde plaats, net voor ons andere trio. Ook voor Chantal, Ruby en Cheyenna 2x de limiet die met smart wachten op de resultaten van de ranking!

Sophie en Mika hebben een mindere voorbereiding gehad door ziekte en vakantie. De combinatieoefening die de pupillen moeten laten zien, ging daarom wat minder strak dan ze zelf ook gewend zijn. Ze kregen 25,10 punten waarmee ze in het bovenste deel van de groep, op de zevende plaats zijn geëindigd. Aan de limiet is weer voldaan en daardoor hebben zij eveneens het NK-ticket op zak.

Annique, Sara en Lara hebben op pupilniveau trio’s eerder al de limiet gehaald. Maar met maar twee wedstrijden voor dit Annique, Sara en Lara (i.v.m. uitwisseling buitenland) was nog een limiet meer dan noodzakelijk om bovenin de ranking te eindigen. De oefening zag er heel netjes uit, maar omdat Lara de arabier flikflak nu niet sprong voldeden ze niet meer aan de eisen en kostte dat erg veel punten. Jammer. Zij zullen dus helaas niet als deelnemers op het NK staan. Komend weekend de finale voor de teams in D-niveau. Succes dames!

Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search