2 NK limieten voor ACRO teams

sophie-mikaSophie en Mika hadden een zeer synchrone uitvoering van hun combinatieoefening en de elementen gingen zeer stabiel. De jury vond dit ook en gaf 25,75 punten. Voor pupillen is dit een zeer hoge score. Sophie en Mika haalden hierdoor een 2e plaats en gingen dus met zilver naar huis. Dit is bovendien de tweede limiet op rij en verhoogt de kansen op de NK-plaatsing nu enorm. Gefeliciteerd.

Trio Ruby, Chantal en Cheyenna liet in de tempo oefening een dubbel salto en basket streksprong basket zien. De jury waardeerde dit met 24,8 punten. Vervolgens lieten ze een mooie balansoefening zien, maar jury is deze keer niet scheutig met de punten: 24,70. Helaas net geen NK limiet dit keer. Zij hebben de volgende keer dit limiet wel nodig om hoog in de ranking te blijven en daardoor op het NK te komen. Eline,  Eva en Yvana werkten tijdens de tempo oefening strak, maar het was jammer dat het haperde bij de salto’s waardoor ze technisch werden gestraft.

Ook Eline, Eva en Yvana gaven daarna een hele mooie balansoefening weg, die ze prachtige 25,20 aan punten opleverden. Helaas heeft dit trio evenmin de NK limiet gehaald dit keer. Voor dit trio geldt hetzelfde; nog een keer het limiet voor een hoge ranking is nodig voor NK.

Ondanks al het vele trainen ging de balansoefening van Julia en May-Ling niet zoals zij het voor ogen hadden. De jury kon ze dan ook geen hoge punten geven. De dames herpakten zich met de tempo oefening. Deze zag er goed uit en ze ontvingen 24,35 punten. Het behalen van de NK-limiet bij de volgende wedstrijd is voor Julia en May-Ling een ultiem streven geworden.

Claire, Bodiëlle en Bente lieten twee keurige oefeningen zien. Helaas keurde de jury de dubbelsalto af omdat Bente niet op haar voeten zou zijn geland. Dat betekende zoveel aftrek dat dit keer de limiet niet werd gehaald. Maar in dit grote wedstrijdveld bij hun behaalden slechts twee teams de limiet. Dit trio werd toch nog mooi vijfde.  In de ranking voor het NK is het wel van belang dat zij volgende keer zo bovenin blijven.

Esmé en Madé gaven een keurige balansoefening waar ze hoopvolle punten voor kregen. Daarna ging de tempo oefening erg goed en werd hoog gewaardeerd, waardoor ze meer speling hadden bij de combi oefening. Met een zeer ruime NK-limiet mochten ze het podium beklimmen voor de zilveren medaille. Omdat in deze categorie alle teams met NK-limiet door mogen, zijn zij al zeker van het NK. Gefeliciteerd!

Megan, Kim en Mandy startten met een hele goede tempo oefening zien, die hoge punten opleverden. Maar helaas ging bij balans de tafel toren niet naar wens. En waar bij de combi oefening die juist weer goed ging, was het daar het gelinkte element op de benen van Megan en Kim die werd afgekeurd omdat de jury vond dat deze niet stond. Een vijfde plaats, maar geen NK-limiet dit keer. Dit team heeft ook nog een tweede limiet nodig om op het NK te kunnen staan want alleen de eerste zes mogen door.

Amy en Floor waren er op gebrand om dit keer het NK-limiet te halen.  Ook zij startten met tempo. Er waren hier en daar correcties nodig, dus de punten waren wel hoger dan de vorige keer maar er moesten nog wel twee hele goede oefeningen na komen. Dat lukte helaas niet. Amy en Floor hebben met de derde wedstrijd nog een kans op het bereiken van het NK, want ook zij mogen door als ze het limiet een keer halen.

Sanne en Paris lieten in hun tempo oefening nu een mooie dubbelsalto zien, waar ze hard op hadden geoefend. De balans oefening zag er netjes uit en ook de combi leek er goed uit te zien. Er waren wel wat puntjes, maar er was hoop. Toch vond de jury het nog niet genoeg, waardoor dit team net het limiet niet haalde. Wel hebben ze enorme progressie laten zien ten opzichte van de eerste wedstrijd. Ook zij maken nog kans op het NK.

Steven en Renate waren dit keer voor alle drie de oefeningen van de partij. Zij hadden zich niet ingesteld op het halen van de limiet, al hoop je dat in je hart wel, maar op het uitvoeren van goede oefeningen. En over de hele linie waren ze tevreden. Zij mochten een bronzen medaille in ontvangst nemen en gaan met veel goede moed werken voor de derde wedstrijd, waar ook nog kansen liggen voor het NK.

Trio Patricia, Diana en Vera hadden drie mooie oefeningen met moeilijke elementen, maar kregen op balans een aftrek van 0,6. De jury was het gehele weekend al behoorlijk streng en je moest echt scherp presteren voor goede punten. Door deze aftrek bleven ze net onder die limiet hangen. Ze werden overigens wel derde en dus gingen dus met een bronzen medaille naar huis.

Trio Miranda, Gentijana en Nerissa lieten basket tot basket elementen zien, maar hadden wat meer foutjes in de landingen van de vele dubbels, waardoor ze behoorlijk aftrek kregen in de uitgangswaarde en op technisch vlak.  Zij behaalden dit keer een zesde plaats.

Rene en Liam lieten een hele goede tempo oefening zien met zoveel moeilijke elementen. Ze kregen ook de waardering van de jury met 24 punten. Bij de balansoefening kon niet alles in balans worden gehouden en hierdoor was de extra puntenopbouw vanuit tempo weg. De combinatie oefening was netjes maar het limiet kon niet worden bereikt. Ook deze heren maken nog kans in de laatste plaatsingswedstrijd.

Annique, Sara en Lara konden vanwege een buitenlandse uitwisseling niet meedoen. Nicole en Djenti moesten in Zwolle beslissen dat zij niet mee konden doen. De blessure na een val eerder die week was niet genoeg hersteld.  Alle teams hebben de derde wedstrijd op 28/29 mei.

Foto’s van deze wedstrijden vind je binnenkort terug op onze fotosite: www.flickr.com/dosmonster

23 en 24 april komen de teams Lotte en Iris (C-niveau), Ela en Ema (D-niveau) en Dionne, Ilse en Luna (D-niveau) en Anouk en Djeli (E-niveau) in actie op de eerste halve finale.

Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search