2e WK kwalificatie wedstrijd Acrogym

Op 2 februari organiseerde de KNGU in samenwerking met DOS Monster de tweede kwalificatiewedstrijd voor deelnametickets aan het WK in Geneve later dit jaar. Om een ticket te kunnen bemachtigen dient men minimaal een lage limiet en een hoge kwalificatielimiet te behalen en moet men ook nog in de ranking bij de beste twee eindigen. Daar zijn drie aparte wedstrijden voor aangewezen.

Vanuit DOS Monster zijn twee A-teams in training geweest om deze doelstelling te behalen. De eerste wedstrijd was in januari; daar zijn trio Isabel, Djenti en Esmee  als Junior 2 trio en Jeugd duo Lena en Cheyenne de strijd aangegaan. Helaas lukte het beide teams niet een limiet te behalen.

Zondag 2 februari was in de Eminenthal in Naaldwijk dus de tweede wedstrijd. In de leeftijdscategorie Jeugd lieten Lena en Cheyenne  twee mooie, strakke oefeningen zien en kregen zij voor elk ruim 24 punten. Niet genoeg voor de kwalificatie, maar zij mogen zeker trots zijn op de progressie van de afgelopen paar weken. Het trio is niet in actie gekomen. Beide teams kunnen niet meer voldoen aan de gestelde eisen en mogen daarom ook niet meer deelnemen aan de derde wedstrijd. Samen met alle andere acrogymnasten richten zij zich op de plaatsingswedstrijden voor het NK.

Voor de niveaus E, D en C was het weekend van 8 en 9 februari belangrijk; in Leiden was voor hen de tweede Plaatsingswedstrijd van district Zuid-Holland.

lena-cheyenne-2
Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search