4 medailles op het NK en een team naar EK in Israël

Alle disciplines van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie hadden afgelopen weekend hun finales in Ahoy Rotterdam. Voor de acro was dit voor C,B en A-niveau. DOS heeft in 2019 zes teams op dat niveau die het NK hebben bereikt. Annique ten Braak en Kayleigh Pijpaert, uitkomend in de A-jeugd, wisten met hun twee oefeningen een totaalscore te halen van 51.25. Een prachtige tweede plaats op het NK en bleven een geduchte concurrent voor in de strijd om een EK ticket later in het jaar. Zij wisten ruim een punt meer te scoren en verzilverden dus het EK-ticket. Chapeau! Annique en Kayleigh moeten dus hard aan de bak richting het EK in Israël in oktober.

Het pupillenpaar, Lena van der Meer en Cheyenne van den Berg, zetten samen een uiterst strakke en uitstekend uitgevoerde oefening neer en haalde terecht ook een gedeelde zilveren medaille met 24.65. Super gedaan.

Op zaterdag had DOS Monster vier teams in het B-niveau. Bij B-junioren waren er drie teams die streden voor een podiumplaats. Vera Breugem, Kyara Koppert en Luna van den Berg als trio draaiden vergelijkbaar stabiele oefeningen en werden zevende met 46.03. Het trio bestaande uit Sara Gobbo, Ilse Coelman en Lara Karakasheva hadden een mindere tempo maar een erg goede balansoefening en wisten zich naar een mooie zesde plaats te werken met 46.53. Het enige B-junioren mixpaar, Liam Saanen en Lamis van den Bosch hebben door de spanning twee wat mindere oefeningen neergezet maar mochten desondanks met 44.54 goud laten omhangen. Het Seniorenduo, Bodiëlle Schoenmaker en Mika Saanen, haalden met hun oefeningen 46.02 en konden dit jaar afsluiten met een tweede, zilveren plaats. Voor Bodiëlle meteen ook haar laatste wedstrijd omdat zij andere uitdagingen aangaat. Een prachtige afsluiting dus.

annique-kayleigh-ek

Actiefoto Annique en Kayleigh
(foto: Jaimy Bordewijk)

4 medailles op het NK en een team naar EK in Israël

Bodiëlle en Mika

liam-lamis

Liam en Lamis

Vier medailles bij zes teams EN dat EK-ticket. DOS Monster is blij met alle resultaten gedurende het jaar, kijkt bijzonder trots naar alle acrogymleden en trainers die er heel wat uren per week in steken.

In oktober reizen Annique en Kayleigh af. Dit kost geld; DOS Monster zal dus ook gaan kijken welke acties zij kunnen inzetten zodat Annique en Kayleigh kunnen sparen voor deze reis. Weet u een sponsor of kunt/wilt u helpen met een leuke actie? We horen het graag!

Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search