Acro teams pakken 4 medailles in Genéve

Woensdagmorgen zeer vroeg vertrokken 7 teams, totaal 17 leden,  van het A niveau van de acro van DOS Monster, vaak combiteams met leden van DOTO Bergschenhoek, met begeleidende ouders, trainers en juryleden naar Genève in Zwitserland. Daar vond de GIAC plaats, een internationale acro wedstrijd met deelnemers uit maar liefst 10 landen, waaronder zelfs ook teams uit Japan en USA.  Verder namen er teams deel uit Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Engeland, Wales, Portugal, Italië en Finland.

De DOS-sers zijn donderdag begonnen met hun eerste training en daarna konden ze genieten van het mooie weer. Op vrijdagmorgen ging het dan echt van start.

Het A jeugdtrio Ruby, Chantal en Cheyenne doet  2 oefeningen en is met hoge punten in de finale achtste geworden. Ze werkten strak  en met uitstraling.

Alle andere teams doen 3 oefeningen, een balans, tempo en combi oefening.

Zowel het junioren 1 duo Esmé en Madé en het senioren damespaar Nicole en Djenti stonden na de vrijdag wedstrijden eerste.  Ze waren de spanning de baas en hebben zaterdagmiddag in de finale mooie oefeningen laten zien. Beiden hebben  het goud behaald.  Wat een mooie prestatie!

Het senioren damespaar Sanne en Paris ontving zilver en qua puntentotaal goed genoeg voor een NK limiet. Dat geeft zelfvertrouwen. Op dit podium dus twee teams van DOS Monster op het hoogste schavot!

Het senioren mix paar Steven en Renate scoorde ook goud.  Zij behaalden vooral ook een overwinning op zichzelf door drie goede oefeningen te draaien met alle elementen die ze moesten laten zien.

Senioren trio Diana, Patricia en Vera werd nipt vierde. De concurrentie was sterk, en  ook zij kunnen terugkijken op een goede wedstrijd.

Totaal zes van de zeven teams hebben de finale op zaterdagmiddag behaald.

Het andere senior trio Gentijana, Miranda en Nerissa kwam helaas  0,15 punt te kort om met de finale mee te mogen doen en werd negende.

Op de afsluitende after- party heeft iedereen de spanning van zich af kunnen laten glijden en even lekker kunnen feesten. En zondag was er nog tijd om in het zonnetje te genieten voor de terugreis weer begon. Naast de mooie sportprestaties hebben alle deelnemers, inclusief de ouders, trainers en juryleden een hele gezellige tijd gehad. Er is ook veel contact gelegd met teams van twee andere verenigingen uit Nederland en met een aantal buitenlandse teams.

Mede namens de sponsoring  van het vervoer door Carlos en Saskia de Léon, van Pallethandel Breda en ouders van Ruby en Paris, is deze reis mogelijk gemaakt, waarvoor hartelijk dank!

Ook is een bedankje op zijn plaats voor Jeroen Stillebroer die vele foto’s en berichtjes heeft doorgestuurd naar het thuisfront. Hierdoor kon Natascha Regeer de Facebook van DOS Monster up to date houden voor alle thuisblijvers en belangstellenden. Ook hiervoor dank.

Ook natuurlijk dank voor de inzet ter plaatse van onze Emil Angelov, de trainer, en onze juryleden René Visser, Pauline Diender en Daniëlle Talboom, en van Amy Terlouw, die mee ging als hulptrainster, en  die op haar stage adres gezorgd had voor de bedrukking van zwarte shirtjes met de opdruk DOS Monster en een Nederlands vlaggetje.

Foto's Tournooi Zwitserland

Foto’s kunt u ook bekijken op onze Flickr Fotosite

Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search