Acro gymnastiek

Bij acrogym is samenwerking enorm belangrijk omdat je in tweetallen of drietallen werkt. Dit kan zowel gemengd, dus een meisje en een jongen, maar ook een groter meisje met een kleiner meisje of jongen met jongen. Op een vloer van 12 bij 12 meter werk je samen op muziek. Je doet daarbij balansoefeningen, tempo-oefeningen en het samen gelijktijdig uitvoeren van acrobatische sprongen.

De lenigste, jongste en lichtste gymnast(e) werkt meestal boven en de sterkste, grotere, oudere en zwaardere gymnast(e) is ideaal als onderpartner. Vooral evenwicht is heel belangrijk bij acrogym. Tijdens de lessen krijg je daarvoor veel oefeningen. Het is belangrijk om je goed te kunnen concentreren en te letten op je partner, samen moet je immers in evenwicht zien te komen en blijven om bijvoorbeeld op de schouders te kunnen staan. Daarnaast krijg je tijdens de training veel spanningsoefeningen die zorgen dat je sterke spieren krijgt. Door het aanspannen van de spieren wordt je lichaam veerkrachtiger en stabieler. Om goed acrobatische gymnastiek te kunnen beoefenen moet je veel zekerheid uitstralen. Niet twijfelen, maar gewoon doen. Natuurlijk nadat je eerst onder veel begeleiding geoefend hebt. Stapje voor stapje oefen je met de partner(s), vaak op muziek.

Als je veel oefeningen beheerst, kun je dat laten zien aan anderen. Dit kan tijdens demonstraties, maar ook tijdens wedstrijden. Je kunt ook veel eigen ideeën kwijt in acrogym. Samen met je partner(s) zoek je naar nieuwe houdingen, gymnastische sprongen, variaties en vloeiende verbindingen van de ene beweging naar de andere.

DOS Monster heeft op alle niveaus acrogym, van de acro E-instap groep, de E lijn tot en met landelijk niveaus B en A en Topsport landelijk en internationaal.

De E en D lijn trainen 1-2 x per week 2 uur en de hogere lijnen trainen van 5 tot en met 16 uur.

De groepsgrootte varieert van 10 tot 25 acrogymnasten, van verschillende leeftijden.

Op wedstrijden laat een duo of trio een oefening op muziek zien. Dit begint bij voor- en plaatsingswedstrijden gevolgd door de Districtsfinale.

Diverse duo’s en trio’s hebben afgelopen seizoen in de finale gestaan van het Nederlands Kampioenschap in Ahoy Rotterdam op Fantastic Gymnastics.

Lesrooster acrogym

Les Lijn Dag Tijd Zaal
Acrogym DE Maandag 18.00 – 20.00 uur Turnhal Naaldwijk
Acrogym Instap/DE Dinsdag 17.00 – 19.00 uur Monster
Acrogym DE Vrijdag 18.30 – 20.30 uur Turnhal Naaldwijk
Acrogym DE Zondag 09.00 – 13.00 uur Turnhal Naaldwijk
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search