DOS Monster internationaal en nationaal goud

De acro groep van DOS Monster was afgelopen weekend weer druk bezig. Twee topsportteams kwamen voor DOS uit op de Flanders International Acro Cup (FIAC) in Puurs in België.

Aan deze FIAC namen zo’n 20 nationaliteiten deel en daarnaast was er op dezelfde vloer tussendoor ook de World Cup kwalificaties.

Het junior damespaar Esmé en Madé en het senior damespaar Nicole en Djenti hebben vrijdag hun balans mogen laten zien en zaterdag hun tempo oefening. De concurrentie was sterk en het deelnemersveld bij de junioren groot. Esmé en Madé hebben net de finale niet gehaald maar kunnen trots zijn op de uitvoering en de punten van hun beide oefeningen. Nicole en Djenti zetten vooral een hele sterke tempo oefening neer en in de finale schitterden ze in de combi oefening. Met een gouden medaille zetten zij weer een grote stap op het internationaal vlak. Een fantastische prestatie!

Prijsuitreiking Nicole en Djenti
FIAC groepsfoto

In Zwolle, tijdens het tweede plaatsingsweekend, is het  B trio Claire, Bodiëlle en Bente met ruime voorsprong eerste geworden en dus verzekerd van NK deelname.

Leslie, Rosanne en Mandana zijn, na een zware blessure van Leslie, helemaal terug. Zij zijn zelfs vierde geworden met de NK limiet op zak. Het trio Eline, Eva en Lara kon helaas op het laatste moment niet meedoen vanwege een blessure van Lara. Zij hebben nog twee kansen in april en in mei. Het B damespaar Imke en Renate is op zijn best. Met overmacht hebben zij dit keer zelfs een gouden medaille verdiend.

Vera en Luna en Annique en Kayleigh deden mee in de categorie pupillen, dit keer geen medaille maar wel weer goed voor de NK limiet.

DOS Monster internationaal en nationaal goud
DOS Monster internationaal en nationaal goud
groep
trio Bente, Bo en Claire
Leslie, Rosanne en Mandana
Annieck en Kayleigh
Vera en Luna

Voorlopig staat het aantal NK limieten intussen op 9!

De overige 5 teams zijn hard aan het trainen om hun kansen ook nog te pakken voor hét doel namelijk deelname aan het NK in Ahoy en daar meestrijden voor een podiumplaats.

De volgende plaatsingswedstrijden zijn op 22 en 23 april, wederom in Zwolle.

Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search