DOS Monster Internationaal

De tak acrogym van DOS Monster was present bij de prestigieuze internationale wedstrijden in Puurs, België: FIAC 2019. De allerbeste teams uit drieëntwintig landen, waaronder China, Rusland, USA en zelfs Nieuw-Zeeland deden mee want er werd ook gestreden in een World Cup en om tickets voor de European Games. Altijd een geweldige ervaring dus voor de teams van DOS Monster.

A-jeugd duo Josefien Emmanuel-Desir en Britt Kleyn en duo Annique ten Braak en Kayleigh Pijpaert hadden heel erg veel tegenstanders; het is namelijk het mooie opbouwende tussenniveau qua moeilijkheid richting junior en senior. Beide teams hebben alles gegeven en mooie oefeningen laten zien. Josefien en Britt wisten samen een wankeling heel goed te corrigeren, wat erg lastig is. De tweede oefening brachten ze ook vol overtuiging waar ze een keurige score voor kregen.

Annique en Kayleigh lieten ook strakke oefeningen zien en daarmee bereikten zij die zo vervelende dertiende plaats, net naast de 12 finalisten. Met al die buitenlandse topteams mogen onze toppers heel trots zijn op hun resultaten. De seniorenteams hebben nogal pech dit jaar. Het mixpaar Rene Visser en Madé Verbrugge moesten helaas vanwege herstel in een voetblessure ook deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Het nieuwe dames seniorentrio had als doel dit jaar al de verhoogde landelijke NK- en EK-limieten te bereiken. Maar door een in december opgelopen ernstige, langdurige blessure liepen zij enorme trainingsachterstand op en moeten er nog steeds rekening mee houden. Megan Terlouw, Leslie Bordewijk en Djenti Verbrugge hadden daarom nu pas hun eerste serieuze wedstrijdervaring samen. Hun balansoefening was nog niet foutloos. Met de tempo oefening  lieten ze zien dat ze met een ‘comeback’ bezig zijn en de oefening goed is voor de Nederlandse plaatsingswedstrijden.

Komende drie weken staan volop in teken van perfectioneren bij alle teams van DOS Monster want de eerstvolgende plaatsingswedstrijd voor A-B niveau is 4 en 5 mei in Den Bosch.

hele-ploeg

Neem nog een kijkje op de Facebook en/of website van Gympower Magazine voor een verslag.

https://gympower.nl/sportmagazine/2019/04/26/finaleplaatsen-teams-de-leleaart-op-fiac-2019/

https://www.facebook.com/gympower.sportmagazine/

 

Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search