DOS Monster zet zeer goede prestaties neer op BOAC Breda

Afgelopen weekend hebben de trainers en leden van de acro en turnselectie een druk weekend gehad. De acro leden reisden af naar Breda voor de internationale BOAC, turnsters gingen naar Rijssen en naar Barendrecht. In Breda waren de Bredase Open Acrobatic Championships, waaraan meerdere landen deelnamen. Behalve verenigingen uit Nederland waren er namelijk teams uit Finland, Wales, USA, Brazilië, Zwitserland, België en Engeland. Zij zorgden voor behoorlijke concurrentie.

Het zijn de eerste wedstrijden van het seizoen en er is traditiegetrouw na de zomerstop weer keihard gewerkt om muziek te kiezen, de oefeningen er op te maken met de juiste choreografie, bijpassende pakjes te laten maken en alle benodigde elementen onder de knie te krijgen. En dat allemaal in nog geen 3 maanden tijd. Vandaar dat de prestaties, die zijn neergezet, zeer knap zijn.

Op zaterdag waren de D junioren en de C teams aan de beurt.
De C teams hebben allen een medaille behaald waarbij het totaal uitkwam op 8. Gentijana, Miranda en Chantal, nog een keer uitkomend in deze combinatie, behaalden goud voor balans, tempo en allround, Esmé en Madé kregen hoge punten en zilver voor een hele mooie balans oefening en brons voor allround. Verder was er een tweede plaats voor Julia en May-Ling voor een goed geslaagde tempo oefening, een derde plaats voor Megan, Kim en Mandy voor hun nette balansoefening en een mooie zilveren plak voor Bodiëlle, Claire en Bente voor allround omdat zij twee oefen ingen hadden neergezet met voor beide goede punten. Het jonge D junior team Annique, Sara en Lara had die ochtend eveneens knap hun oefening neergezet.

Zondag ging het verder met de A en B teams. Zij haalden in totaal 11 medailles op. Goud was er voor balans, tempo en allround voor Steven en Renate. Mooie punten met een verdiende eerste plaats allround, en voor een spetterende balans oefening en pittige tempo oefening voor Sanne en Paris terwijl er in die zelfde categorie zilver was voor Amy en Floor, ook voor balans, tempo en allround, ondanks een zware blessure van Floor. Het A senior trio Patricia, Diana en Vera werd, met alleen maar buitenlandse tegenstanders, derde op balans en derde allround. Miranda, Gentijana en Nerissa, in de nieuwe combinatie van dit seizoen, hebben eveneens goed gepresteerd maar dit keer net zonder podiumplek. Dit gold ook voor Eva, Eline en Yvana, het A jeugdtrio, die met een mooie uitstraling hun oefening netjes konden uitvoeren.

Helaas kon het trio Nicole en Djenti niet meedoen doordat Djenti haar voet heeft gebroken. We hopen dat zij weer snel uit het gips mag en daarna weer snel volop kan gaan trainen.
Beterschap Djenti!

Er zijn in totaal 19 medailles verdiend. Alle teams kunnen met trots terugkijken op deze eerste wedstrijd en het blijkt dat het harde trainen zijn vruchten afwerpt. Ieder team gaat verder trainen om uiteindelijk ook goed te kunnen presteren in hun geambieerde niveau op de internationale wedstrijd in De Panne in België en daarna de eerste plaatsingswedstrijden in maart.

Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search