Medailleregen voor DOS Monster

Zaterdag 4 februari was de eerste plaatsingswedstrijd voor het dames turnen in de categorie N3 en N4. Floor van der Sande en Britt Kleyn, Pupil 1 N3, hebben allebei maximaal gepresteerd. Op brug lieten ze beiden een hele goede oefening zien, die beloond werd met een 7e plek voor Britt en een 1e plek voor Floor. Ondanks de zenuwen hebben ze een nette oefening geturnd op de balk zonder eraf te vallen. Voornamelijk hun sprongenserie op balk is enorm verbeterd ten opzichte van de Onderlinge Wedstrijden. Dit resulteerde in een 4e plek voor Britt en een 2e plek voor Floor. Na vier toestellen werd de balans opgemaakt. Britt is op de 7e plek geëindigd van de in totaal 35 turnsters en Floor mocht een gouden medaille in ontvangst nemen.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan de Pupillen 2 N3. Aerin Verheijen mocht het spits afbijten op de balk. Ze heeft een strakke maar voorzichtige oefening geturnd, waardoor ze nog niet helemaal heeft laten zien wat ze kan. Daarentegen heeft Aerin zichzelf overtroffen op brug door een salto af te turnen. De wedstrijd begon voor Cheyenna Hofstede op balk niet zoals gehoopt, maar dat heeft ze op vloer ruimschoots goed gemaakt. Een mooie arabier flickflack salto en een verbeterde spagatenserie bezorgden haar een 10e plek op het toestel vloer. Marin van der Kraan heeft op alle vier de toestellen laten zien wat ze in huis heeft. Op balk en brug werden haar oefeningen zelfs beloond met een 2e plek. Met een puntentotaal van 52.775 werd Marin een zilveren medaille omgehangen.

In de laatste wedstrijdronde kwamen Mila Jordens en Bente Debeij in actie. Zij turnen in de categorie Jeugd 1 N4. Voor het eerst lieten zij allebei een keurige half-in half-uit zien op sprong. Op het toestel brug zijn de afgelopen maanden de grootste stappen gezet. Mila zette een fantastische score neer van 14.050 en werd hiermee eerste op brug. Ook Bente turnde een zeer nette oefening en eindigde daarmee op de 2e plek achter Mila. Ondanks de zenuwen hebben ze allebei een stabiele oefening geturnd op balk dat resulteerde in een 2e en 4e plek. Tot slot hebben ze beiden gestraald op de vloer met een keurige wisselspagaat. Deze geslaagde wedstrijddag werd afgesloten met een bronzen medaille voor Mila en een zilveren medaille voor Bente. Met deze fantastische prestaties op zak gaan wij ons voorbereiden op de tweede plaatsingswedstrijd van 18 februari.

Zie voor meerdere foto’s onze Facebook Pagina.

Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search