Turn en acro successen voor DOS

In het laatste  weekend van mei zijn er veel medailles behaald door zowel de turnsters als de acroteams van DOS Monster op 3 verschillende wedstrijden.

Vanuit de turndivisie  mocht Luca van der Meulen (pupil 1 N3) dit weekend tweemaal naar Waalwijk voor het landelijke NK. Op zaterdag turnde ze een nette meerkamp, maar zondag was écht haar dag bij haar toestelfinale balk, waar ze zilver haalde. Dominique Kooter had zich als reserve turnster geplaatst voor dit NK maar heeft niet kunnen deelnemen.

Verder waren de districtsfinales in Amsterdam. Froukje van der Windt (pupil 2 D1) heeft een welverdiende gouden medaille behaald. Lauren van der Spek (pupil 1 D1)  heeft vooral een keurige vloeroefening getoond In de middag startte Iris van der Hoeven (jeugd 1 D1) en werd zevende. Kiki  Tillekens (jeugd 2 F) werd tiende in de meerkamp. Er werden voor het eerst ook toestelfinales georganiseerd binnen het District Zuid-Holland. Lauren van der Spek heeft op vloer een mooie oefening laten zien en werd knap vijfde.

Iris van der Hoeven en Kiki Tillekens hadden maar liefst 2 toestelfinales. Helaas belandde Iris net naast het podium met een vijfde plek op sprong en een vierde plek op vloer. Kiki Tillekens presteerde erg goed en kreeg zilver op brug en goud op vloer. Zij is een jaar lang de districtskampioen op vloer.

luca-1
lauren-en-froukje
kiki-en-iris

Voor de landelijke acro teams was er de laatste kans in Oss op de plaatsingswedstrijd op het behalen van de NK limiet en een zo goed mogelijke plaatsing om ook daadwerkelijk op het NK te mogen staan.

Voor het team Amy Terlouw en Lindsay Vliegenthart en het trio Lara Habets, Astrid Muurman en Vera van den Berg is helaas het doek gevallen. Evenals voor het trio Mandana Sotodeh, Nerissa Stillebroer en Cheyenna Hofstede. Het trio Sara Gobbo, Ilse Coelman en Yvana den Breejen stond weer “onfortuinlijk” op de vierde plaats, net naast het podium. Maar wel met de zekerheid dat ze zich op het NK weer kunnen gaan inzetten voor een plaatje hoger. Josefien Immanuel-Desir en Britt Kleyn werden mooi vijfde.

De A teams damespaar Nicole Eykelenboom en Djenti Verbrugge, damespaar Megan Terlouw en Madé Verbrugge en het trio Claire Talboom, Esmé Regeer en Renate Koopman en behaalden respectievelijk het goud, zilver en brons.

In totaal hebben zich nu acht A en B teams geplaatst voor het NK in Ahoy in het weekend van 23 en 24 juni. Zij zullen de komende weken alles geven om daar met een zo goed mogelijk ranking dit seizoen af te kunnen gaan sluiten.

plaatsingswedstrijd-27-mei-2018-8
plaatsingswedstrijd-27-mei-2018-15
plaatsingswedstrijd-27-mei-2018-10
plaatsingswedstrijd-27-mei-2018-83
Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search