Ouder- en kindgym

Gymmen-Turnen

De peutergym vindt iedere dinsdagochtend van 9 tot 10 uur plaats in sporthal De Wielepet aan de Heijdseweg 9. Peuters kunnen dan samen met hun ouder, opa, oma of verzorger komen gymmen onder leiding van juffrouw Trude en de gymvogel! Jongere broertjes of zusjes mogen gratis meekomen.

Gymmen-Turnen

De peuters zijn tijdens de ouder- en kindgym een uurtje lekker in beweging en verbeteren spelenderwijs hun motoriek. Iedere week kunnen de kinderen weer veel nieuwe toestellen en spellen ontdekken, zoals klimmen op het klimrek, springen en goed neerkomen op de mat, slalommen op de turnmat, rollen, koppeltje duiken, trampoline springen, zakjes gooien en schommelen in de ringen of in de touwen. Kinderen kiezen zelf uit wat ze willen doen en wat ze aan kunnen. Het plezier in bewegen staat voorop. De les begint met een vrij gedeelte. Daarna stellen de kinderen zichzelf voor in de kring – als ze dat durven – en worden er samen spelletjes gedaan. Elke week heeft de gymvogel weer een tas met nieuw speelgoed mee zoals elastieken, stuiterballen en kranten om mee te experimenteren. Na afloop van de les helpen de ouders/begeleiders even met het opruimen van het materiaal.

Tevens kunnen kinderen een heus diploma behalen, het KNGU Nijntje beweegdiploma. Onze gymclubs heeft ook het officiële KNGU keurmerk ‘Beweegdiploma’. De KNGU ziet onder andere toe op het gebruik van het juiste lesmateriaal, kwaliteit van technisch kader en regelmatige frequentie van de lessen. Lees hierover meer op de website van de KNGU.

Kom gauw eens kijken! U hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Trude Lock-Van Oosten leidt de peutergym sinds 1999 en is gymlerares van de Eerste Westlandse Montessorischool Monster.

Lesrooster Ouder- en kindgym

Les Leeftijd Dag Zaal Tijd
Ouder- en kindgym 2 tot 4 jaar Dinsdag Wielepet 09.00 – 10.00 uur

Kleutergym

Kleutergym is voor jongens en meisjes van 3,5 tot en met 5 jaar. Gymnastiek is de basis voor iedere sport en staat voor een leven lang gezond bewegen. Alles staat in het teken van de algemene ontwikkeling van uw kind.

Wat leren de kinderen zoal? De kinderen leren spelenderwijs met elkaar samenwerken en hun motoriek beter te ontwikkelen. Alle grondvormen van beweging komen aan bod zoals: balanceren, duikelen en zwaaien, vangen en stuiteren, springen, klimmen en klauteren en bewegen op muziek. Voor deze groep zijn er nog geen echte wedstrijden. Wel doen ze mee aan de onderlinge wedstrijden van de vereniging en worden ze betrokken bij evenementen zoals de open dag, sinterklaasviering, eindejaarsafsluiting en de DOS dans- en acroshows.

De groep staat onder deskundige leiding van Carmen van Ark. Zij is gediplomeerd trainster en wordt geassisteerd door een of twee assistentes, afhankelijk van de grootte van de groep. De groep is voor jongens en meisjes van 3,5 tot 5 jaar oud. Dit heeft als voordeel dat de oudere kinderen de jongere kinderen de oefenstof kunnen leren en voordoen.

Tevens kunnen kinderen een heus diploma behalen, het KNGU Nijntje beweegdiploma. Onze gymclub heeft ook het officiële KNGU keurmerk ‘Beweegdiploma’. De KNGU ziet onder andere toe op het gebruik van het juiste lesmateriaal, kwaliteit van technisch kader en regelmatige frequentie van de lessen. Lees hierover meer op de website van de KNGU.

Lesrooster Kleutergym

Les Leeftijd Dag Zaal Tijd
Kleutergym 3,5 tot en met 5 jaar Vrijdag Zeester 16.00 – 17.00 uur

Recreatie turnen meisjes

Meisjes vanaf 6 jaar kunnen al komen turnen. Turnen kun je doen tot op oudere leeftijd.

Wat doen de recreatiemeisjes zoal? Ze leren spelenderwijs de verschillende turntoestellen beheersen, zoals brug, vloer, balk en sprong. Ook doen ze oefeningen op andere toestellen zoals trampoline, tumblingbaan, trapeze en ringen.

Iedere les begint met een warming-up en eindigt meestal met een spel om de spieren goed te laten opwarmen en af te laten koelen.

Ieder jaar verzorgen wij voor onze leden onderlinge wedstrijden, dit zijn leuke wedstrijden waar het meedoen belangrijker is dan het winnen. Ieder kind krijgt aan het einde van de wedstrijd een diploma. De groepen zijn op leeftijdscategorie ingedeeld, 6-7 jarigen, 7-8 jarigen, 8-9 jarigen, 9-12 jarigen en 12 jaar en ouder. Bij iedere groep staan 1 of 2 professionele trainers, afhankelijk van de grootte van de groep.

Als meisjes talent hebben kunnen ze uitgekozen worden voor de Jong Talenten Groep.

Lesrooster van het recreatie turnen meisjes

Les Leeftijd Dag Zaal Tijd
Turngym meisjes (en jongens) 6-8 jaar Vrijdag Zeester 17.00 – 18.00 uur
Turnen meisjes 6-7 jaar Zaterdag Wielepet 09.30 – 10.30 uur
Turnen meisjes 8-9 jaar Zaterdag Wielepet 10.30 – 11.30 uur
Turnen meisjes 8-12 jaar Zaterdag Wielepet 9.30 – 11.00 uur
Funturnen 12 jaar en ouder Dinsdag Wielepet 18.45 – 20.00 uur

Recreatie turnen jongens

Er is weer een jongens turngroep vanaf 8 jaar op vrijdag van 18.00-19.30 uur onder leiding van Carmen.
Deze les vindt plaats in de gymzaal van de Zeester in Monster.

Je kunt altijd 3 proeflessen meedoen.

Jongens vanaf 6 jaar kunnen al komen turnen. De kinderen leren spelenderwijs de verschillende turntoestellen beheersen zoals brug, vloer, ringen, paard, rek en sprong. Ook doen ze oefeningen op andere toestellen, zoals trampoline en tumblingbaan.

Als jongens talent hebben kunnen ze uitgekozen worden voor een extra les of de selectie. Wij werken daartoe samen met de stichting SWGV en de stichting STHW. Voor deze jongens met meer talent zijn er meer wedstrijden waaraan zij kunnen deelnemen.

Iedere les begint met een warming-up en eindigt meestal met een spel om de spieren goed op te laten warmen en af te laten koelen. Ieder jaar verzorgen wij voor onze leden de onderlinge wedstrijden. Dit zijn clubwedstrijden, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Aan het eind van de wedstrijd is er voor iedere turner een diploma.

De groepsgrootte is ongeveer 12 tot 20 jongens. De groep onder begeleiding van een professionele train(st)er met daarnaast een of twee assistentes.

Lesrooster van de recreatie jongens

Les Leeftijd Dag Zaal Tijd
Turngym Jongens (en meisjes) 6-8 jaar Vrijdag Zeester 17.00 – 18.00 uur
Turnen Jongens 8 jaar en ouder Vrijdag Zeester 18.00 – 19.30 uur
Turnen Jongens selectie 6 jaar en ouder Dinsdag Wielepet 16.30 – 18.00 uur

Selectie Turnen Dames

Jong talenten

Bij de Jong Talenten groep trainen meisjes van 4,5 tot 8 jaar. Vanuit de recreatiegroepen wordt gekeken of een meisje hiervoor in aanmerking komt. Mocht je bij de recreatie trainen en je wilt graag meer leren en aan meetmomenten in groepsverband deelnemen, dan kun je aan jouw recreatietrainers vragen of jij in aanmerking komt voor een proefles bij de Jong Talenten groep. Vanuit de Jong Talenten groep kan er doorgestroomd worden naar de 1e t/m 5e divisie, waarbij de 1e divisie het hoogste niveau is.

Lesrooster van de Jong Talenten Groep

Les Leeftijd Dag Zaal Tijd
Turnen Dames Jong Talenten Donderdag Wielepet 16.30 – 18.30 uur
Turnen Dames Jong Talenten Zaterdag Wielepet 09.30 – 12.00 uur

A- en B-Selectie Turnen Dames

Bij selectie trainen turnsters geboren in 2013 en eerder. De A-selectie traint ruim 9 uur per week en komt uit in het nationale niveau. De B-selectie traint 5 uur per week en komt uit op districtsniveau.

Turnsters mogen aan meetmomenten deelnemen vanaf het jaar waarin zij 7 worden. Bij deze meetmomenten laten de turnsters binnen teamverband per onderdeel zien wat zij op dat moment beheersen. Vanaf de middenbouw wordt er in groepsverband aan wedstrijden gedaan en vanaf de bovenbouw zijn er individuele wedstrijden.

Wanneer jij ook graag bij de selectie van DOS Monster wilt turnen, dan kun je een proefperiode aanvragen door te mailen naar damesselectie@dosmonster.nl

Lesrooster van het selectie turnen

Les Leeftijd Dag Zaal Tijd
Turnen Dames Jong Talenten Donderdag 16.30 – 18.30 uur Wielepet
Turnen Dames Jong Talenten Zaterdag 09.30 – 12.00 uur Wielepet
Turnen Dames 1e en 2e divisie Maandag 16.30 – 19.00 uur Turnhal Naaldwijk
Turnen Dames 1e en 2e divisie Woensdag 14.00 – 17.00 uur Turnhal Loosduinen
Turnen Dames 1e en 2e divisie Vrijdag 17.00 – 20.00 uur Turnhal Loosduinen
Turnen Dames 3e en 4e divisie Maandag 16.30 – 19.30 uur Turnhal Naaldwijk
Turnen Dames 3e en 4e divisie Vrijdag 17.00 – 20.00 uur Turnhal Naaldwijk
Turnen Dames 3e en 4e divisie Zaterdag 12.00 – 15.00 uur Turnhal Naaldwijk
Turnen Dames 5e divisie Dinsdag 18.00 – 20.00 uur Wielepet
Turnen Dames 5e divisie Zaterdag 14.45 – 17.45 uur Turnhal Naaldwijk
Les Leeftijd Dag Zaal Tijd
Westland 12+ 12+ Maandag 18.30 – 21.00 uur Turnhal Naaldwijk
Westland 12+ 12+ Donderdag 18.30 – 21.00 uur Turnhal Naaldwijk
Westland 12+ 12+ Zaterdag 12.30 – 15.00 uur Turnhal Naaldwijk
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search