Kleutergym

Kleutergym is voor jongens en meisjes van 3,5-4 en 5 jaar bedoeld. Gymnastiek is de basis voor iedere sport en staat voor een leven lang gezond bewegen. Alles staat in het teken van de algemene ontwikkeling van uw kind.

Wat leren de kinderen zoal? De kinderen leren spelenderwijs met elkaar samenwerken en hun motoriek beter te ontwikkelen. Alle grondvormen van beweging komen aan bod zoals: balanceren, duikelen en zwaaien, vangen en stuiteren, springen, klimmen en klauteren en bewegen op muziek. Voor deze groep zijn er nog geen echte wedstrijden, wel doen ze mee aan de onderlinge wedstrijden van de vereniging en worden ze betrokken bij evenementen zoals de open dag, sinterklaasviering, eindejaarsafsluiting en de DOS dans- en acroshows.

De groep staat onder deskundige leiding van Carmen Eliens, zij is gediplomeerd trainster en wordt geassisteerd door een of twee hulpjes, afhankelijk van de grootte van de groep. De groep is gemengd, jongens en meisjes van 3,5-4 en 5 jaar oud. Dit heeft als voordeel dat de oudere kinderen de jongere kinderen de oefenstof kunnen leren en voordoen.

Tevens kunnen kinderen een heus diploma behalen, het KNGU Nijtje beweegdiploma. Onze gymclub heeft ook het officiële KNGU keurmerk ‘Beweegdiploma’. De KNGU ziet onder andere toe op het gebruik van het juiste lesmateriaal, kwaliteit van technisch kader en regelmatige frequentie van de lessen. Lees hierover meer op de website van de KNGU.

Peutergym

Gymmen-Turnen

De peutergym vindt iedere dinsdagochtend van 9 tot 10 uur plaats in sporthal De Wielepet aan de Heijdseweg 9. Peuters kunnen dan samen met hun ouder, opa, oma of verzorger komen gymmen onder leiding van juffrouw Trude en de gymvogel! Jongere broertjes of zusjes mogen gratis meekomen.

Gymmen-Turnen

De kinderen zijn tijdens de peutergym een uurtje lekker in beweging en verbeteren spelenderwijs hun motoriek. Iedere week kunnen de kinderen weer veel nieuwe toestellen en spellen ontdekken, zoals klimmen op het klimrek, springen en goed neerkomen op de mat, slalommen op de turnmat, rollen, koppeltje duiken, trampoline springen, zakjes gooien en schommelen in de ringen of in de touwen. Kinderen kiezen zelf uit wat ze willen doen en wat ze aan kunnen. Het plezier in bewegen staat voorop. De les begint met een vrij gedeelte. Daarna stellen de kinderen zichzelf voor in de kring – als ze dat durven – en worden er samen spelletjes gedaan. Elke week heeft de gymvogel weer een tas met nieuw speelgoed mee zoals elastieken, stuiterballen en kranten om mee te experimenteren. Na afloop van de les helpen de ouders/begeleiders even met het opruimen van het materiaal.

Tevens kunnen kinderen een heus diploma behalen, het KNGU Nijtje beweegdiploma. Onze gymclubs heeft ook het officiële KNGU keurmerk ‘Beweegdiploma’. De KNGU ziet onder andere toe op het gebruik van het juiste lesmateriaal, kwaliteit van technisch kader en regelmatige frequentie van de lessen. Lees hierover meer op de website van de KNGU.

Kom gauw eens kijken! U hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Trude Lock-Van Oosten leidt de peutergym sinds 1999 en is gymlerares van de Eerste Westlandse Montessorischool Monster.

Recreatie turnen meisjes

Meisjes vanaf 6 jaar kunnen al komen turnen, voor jongere kinderen is turnen meestal nog ongeschikt, zij kunnen beter bij de kleutergym terecht. Turnen kun je doen tot op oudere leeftijd.

Wat doen de kinderen zoal? Ze leren spelenderwijs de verschillende turntoestellen beheersen, zoals brug, vloer, balk en sprong. Ook doen ze oefeningen op andere toestellen zoals trampoline, tumblingbaan en ringen. Als de kinderen talent hebben kunnen ze uitgekozen worden voor een van de selectiegroepen. Iedere les begint met een warming-up en eindigt meestal met een spel om de spieren goed te laten opwarmen en af te laten koelen.

Ieder jaar verzorgen wij voor onze leden onderlinge wedstrijden, dit zijn leuke wedstrijden waar het meedoen belangrijker is dan het winnen. Ieder kind krijgt aan het einde van de wedstrijd een diploma. Voor de leerlingen die bij de selectiegroepen zitten zijn er diverse andere wedstrijden waar zij deel aan kunnen nemen. De groepen zijn op leeftijdscategorie ingedeeld, 6-7 jarigen, 7-8 jarigen, 8-9 jarigen, 9-12 jarigen en 12 jaar en ouder. Bij iedere groep staan 2 tot 4 professionele trainers, afhankelijk van de grootte van de groep.

Recreatie turnen jongens

Er is weer een jongens turngroep vanaf 6 jaar op vrijdag van 18.00-19.30 uur onder leiding van Carmen.
Deze les vindt plaats in de gymzaal van de Zeester in Monster.

Je kunt altijd 3 proeflessen meedoen.

Jongens vanaf 6 jaar kunnen al komen turnen, voor jongere kinderen is turnen meestal nog ongeschikt, zij kunnen terecht bij het de kleutergym. De kinderen leren spelenderwijs de verschillende turntoestellen beheersen zoals brug, vloer, ringen, paard, rek en sprong. Ook doen ze oefeningen op andere toestellen zoals trampoline en tumblingbaan.

Als de kinderen talent hebben kunnen ze uitgekozen worden voor een extra les of de selectie, wij werken daartoe samen met de stichting SWGV en de stichting STHW.

Iedere les begint met een warming up en eindigt meestal met een spel om de spieren goed op te laten warmen en af te laten koelen. Ieder jaar verzorgen wij voor onze leden de onderlinge wedstrijden, dit zijn leuke wedstrijden waarbij meedoen belangrijker is dan winnen, aan het eind van de wedstrijd is er voor iedere turner een diploma. Voor de leerlingen met meer talent zijn er meer wedstrijden waaraan zij kunnen deelnemen.

Normaal gesproken varieert de groepsgrootte tussen ongeveer 12 en 20 kinderen en staat onder begeleiding van een professionele train(st)er met daarnaast een of twee hulpjes, al naar gelang de grootte van de groep.
Nu starten we voorlopig met een kleiner aantal om de groep weer opnieuw op te bouwen.

Lesrooster van het recreatie turnen

Les Leeftijd Dag Zaal Tijd
Gym – Ouder- en kindgym (voor jongens en meisjes) 2 tot 4 jaar Dinsdag Wielepet 09.00 – 10.00 uur
Gym – Kleutergym (voor jongens en meisjes) 3,5 tot en met 5 jaar Vrijdag De Zeester
Havenstraat-Kloosterlaan
16.00 – 17.00 uur
Gym – Turngym (voor jongens en meisjes) 6-8 jaar Vrijdag De Zeester
Havenstraat-Kloosterlaan
17.00 – 18.00 uur
Turnen – Recreatie Jongens 6-8 jaar Vrijdag De Zeester
Havenstraat-Kloosterlaan
18.00 – 19.00 uur
Turnen – Recreatie Jongens vanaf 8 jaar Vrijdag De Zeester
Havenstraat-Kloosterlaan
18.00 – 19.30 uur
Turnen – Recreatie Meisjes 6-7 jaar Zaterdag Wielepet 09.30 – 10.30 uur
Turnen – Recreatie Meisjes 8-9 jaar Zaterdag Wielepet 10.30 – 11.30 uur
Turnen – Recreatie Meisjes 9-12 jaar Zaterdag Wielepet 09.30 – 11.00 uur
Turnen – Funturnen 12 + Dinsdag Wielepet 18.45 – 20.00 uur

Selectie

Dit seizoen hebben we er een nieuwe groep bij, dit is de jongtalenten groep. Vanuit de recreatiegroepen wordt gekeken of een meisje hiervoor in aanmerking komt. Vanuit de jongtalenten groep kan er doorgestroomd worden naar de A- of B-selectie. Wanneer jij ook graag bij de selectie van DOS Monster wil turnen, dan kan je een proeftraining aanvragen door te mailen naar damesselectie@dosmonster.nl

Lesrooster van het selectie turnen

Les Leeftijd Dag Zaal Tijd
NTS Selectie Maandag Turnhal Naaldwijk 16.30 – 19.30 uur
NTS (Selectie) Jong Talenten Donderdag Wielepet 16.00 – 18.30 uur
NTS Selectie Vrijdag Turnhal Loosduinen 17.30 – 20.30 uur
NTS Selectie Zaterdag Turnhal Naaldwijk 11.30 – 16.30 uur
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search