Weer medailles voor DOS Acroteams

Zaterdag 9 februari was het tijd voor de C-, D- en E-teams van DOS Monster om op te treden op hun tweede plaatsingswedstrijd. Een wedstrijd waar deze teams zich kunnen plaatsen voor de districtsfinale. DOS Monster heeft zes teams die representatief staan in deze niveaus. Helaas door blessure en ziekte vielen twee van deze zes af. In alle vroegte reisden twee van deze teams af naar Leiden. De motivatie was in elk geval goed aanwezig en beide teams hebben en goed en hard getraind ter voorbereiding op deze wedstrijd.

Het spits mocht worden afgebeten door Dionne en Nina. Zij startten met hun balans oefening, maar door een foutje van de organisatie hebben deze dames hun volledige oefening op het verkeerde muziekje gedraaid, heel knap, maar voor de dames niet helemaal wat ze verwachtten. Ze mochten hem over doen en de oefening ging zelfs beter dan de eerste keer. Zij werden hierom ook beloond met een mooie score van 22,72! Voor Nina is de dynamische oefening altijd het spannends vanwege de salto’s. Maar zij heeft haar angsten een beetje overwonnen. Er is zeker nog ruimte voor verbetering, maar ze kunnen in elk geval alvast heel erg trots zijn op deze overwinning. Ook deze oefening werd goed beoordeeld en daardoor hebben deze meiden het goud in handen gekregen.

Het tweede team was Mandana, Renate en Djela. Ook zij hebben werkelijk geschitterd. Zij hebben hard gewerkt aan hun choreografie en techniek tijdens hun trainingen en dit was goed te zien aan de oefening. Zij hebben een nette score van 21,10 punten gekregen en stonden daarmee na hun eerste oefening op de eerste plaats. Ook de dynamische oefening ging goed, wederom hebben zij goed hun beheersing van de techniek kunnen laten zien en hebben zij gedacht aan de laatste paar tips die de trainster heeft gegeven op de wedstrijddag zelf. Dit resulteerde in een score van 21,96 punten, waarmee zij ook een gouden medaille mee naar huis namen.

’s Middags was het tijd voor twee jonge teams en mochten Lara, Yuan en Nya hun oefening laten zien. Ondanks dat Nya ziek was, hebben zij alles gegeven en ook grote verbeteringen laten zien ten opzichte van de vorige wedstrijd! Deze oefening heeft een mooie waardering van 21,60 punten gekregen en daarmee heeft dit team zich weten te plaatsen voor de districtsfinale. Helaas vielen zij net naast het podium met een 4e plek.

Veel later op de middag, nadat Jasmine van der Plas en Nowi Gardien een aantal uur hebben moeten wachten op hun beurt, mochten zij dan eindelijk ook hun kunsten showen. Zij waren erg strevend naar wederom een 1e plek maar hadden ook gezien wat de punten waren van het team dat voor hen op deze positie stond. Met nog wat laatste tips van Amy gingen deze dames met goede moed de vloer op. Wat een schitterende en vrolijke oefening hebben zij neer gezet! Met een puntentotaal van 23,08 wisten zij net aan op de 1e plek te bereiken en ook zij mochten de gouden plak mee naar huis nemen. Kortom, het was een geslaagde dag voor DOS Monster.

Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search