9 NK-limieten voor Acro!

15 acroteams van Dos Monster en de combinatieteams met sv DOTO en DOS Naaldwijk moesten afgelopen week de vloer op om een NK-limiet zien te bereiken. En dat limiet is belangrijk voor plaatsing voor het NK in juni.  Bijna alle teams zijn bezig in een nieuwe samenstelling dus de voorbereiding op dit hoge niveau is behoorlijk pittig.  15 teams; dus een flink verhaal dit weekend. Deels heb je het al kunnen volgen, want weet je dat je via Facebook van DOS Monster vaak op de hoogte wordt  gehouden en dat dit soort wedstrijden live via internet zijn te bekijken?

Zaterdag was de beurt aan het combiteam heren Rene en Liam, die na een mooi jaar in B-niveau nu de overstap maakten naar A-senior. Dat betekent nog moeilijkere elementen. De heren hebben  hun enorme vooruitgang kunnen laten zien, maar het was nog net niet genoeg voor het NK-limiet. Ze kregen wel de gouden medaille en kunnen optimistisch naar de volgende wedstrijd.

Steven en Renate , als mixpaar, doen voor het eerst samen wedstrijden en direct op het hoogste niveau A senior. Ondanks een blessure van Renate heeft het paar besloten toch mee te doen en een balansoefening te laten zien. Ze weten nu wat ze hierin kunnen verbeteren en de volgende keer gaan ze voor drie oefeningen en het limiet.

Ook het niveau pupillen doet sinds dit jaar mee aan de landelijke wedstrijden. De eisen qua elementen  zijn nog verder aangepast, omdat dit het opstapniveau voor  A is en deze aansluiting vloeiender moet verlopen. Deze categorie kenmerkt zich door veel deelnemers en alleen de allerbesten mogen naar het NK. Daarom is NK-plaatsing na 1 behaalde limiet niet zeker. Alleen dit niveau heeft 1 (combinatie)oefening.

Annique, Sara en Lara komen uit in dit niveau. Lara komt vanuit de E-lijn en het nieuwbakken trio heeft hard gewerkt om zowel op elementen als choreo het niveau waardig te zijn. En dat hebben ze laten zien de wedstrijd! In de oefening zat een streksalto en een salto voorover. Het trio heeft het limiet nu al gehaald en een mooie 9e plaats behaald in het grote wedstrijdveld.

Combinatieteam Sophie-Mika doet als duo op ditzelfde Pupillenniveau mee. Ook zij zijn een nieuw samengesteld team en hebben in de aanloop wat blessureperikelen gekend. Nu was daar niets van te zien tijdens de wedstrijd. De jury was overtuigd en gaf prachtige NK-limiet score. Ze bereikten een verdiende 4e plaats.

Op B-niveau is Claire toegevoegd  aan het team Bodiëlle en Bente. Zij lijken als trio naadloos op elkaar aan te sluiten en dat is ook in de trainingen al gauw zichtbaar geworden. Zij hebben de jury verpletterd met hun mooie oefeningen en dubbelsalto. Ze werden overtuigend 1e in de grote groep tegenstanders en hebben zich hiermee echt al geplaatst voor het NK!

Combiteam Julia en May-Ling, eveneens nieuw, trainen als duo in B-niveau ook  hard. De dames lieten een mooie balansoefening zien, maar komen met tempo nog wat uitgangswaarden tekort. Dan is het erg lastig om direct een NK-limiet te behalen. Zij kunnen trots zijn op wat ze tot nu hebben bereikt. Er komen nog twee kansen aan.

Zondag nog een dag in Zwolle. Nicole en Djenti  hebben als nieuw seniorenduo de eerste maanden hard getraind maar werden vervolgens geconfronteerd met een voetbreuk en noodzakelijke hersteloperaties. Ze zijn met slechts vier weken bijna voluit trainen de uitdaging toch aangegaan. Ze hebben drie prachtige oefeningen  getoond, met dubbele salto’s , schroeven, handstanden hoog. Het duo werd beloond met een zeer ruime NK-limiet en een zilveren medaille.

Combiteam Sanne en Paris zijn het tweede jaar als duo en zijn ingeschreven voor A-niveau. Ze hebben veel getraind en wisten dat ze op uitgangswaarden nog aan de lage kant zaten. Ze lieten mooie, strakke oefeningen zien en mogen trots zijn op het resultaat. Hiervoor ontvingen zij de bronzen medaille. De volgende wedstrijd hopen ze de dubbelsalto te kunnen toevoegen en dan de limiet te bereiken.

Combiteam seniorentrio Diana, Patricia en Vera zijn al langer bij elkaar en opereren ook al langer op A-niveau. Zij hebben hard getraind op elementen zoals bijvoorbeeld dubbel hoeksalto en hebben onlangs nog een wedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan vanwege een blessure. Zij spetterden op de vloer en de elementen gingen geweldig. Ze  ontvingen maar liefst 72,360 punten.  Dat is ver boven de gestelde limiet. En ze lieten de andere teams ver achter zich. Goud voor de dames.

Andere combiteam, Miranda, Gentijana en Nerissa komen uit voor drie verenigingen. Deze dames zijn voor het eerst samen en het was best zoeken naar de balans omdat Nerissa voor het eerst in een trio uitkomt en haar lenigheid op grote hoogte moet laten zien. Zij hebben nog wat lagere uitgangswaarden en dus zul je hoge punten moeten halen om de limiet te bereiken. En dat is ze heel goed gelukt! Alle elementen stonden stabiel en dat beloonde de jury. Terecht zilver voor dit trio.

Amy en Floor, vorig jaar nog in een trio, opereren dit jaar als duo. Zij maken zelfs de stap naar A-junior 2 niveau. Een dubbele uitdaging dus en de spanning werd nog eens verhoogd door ziekte tijdens de wedstrijd. De balansoefening werd mooi uitgevoerd met een moeilijke handstandhoog element die gelinkt is aan andere uitvoeringen. De tempo-oefening, die normaal gesproken hun sterkste kant is, kende een val  maar de combi oefening daarna hield ze helaas af van het limiet. Zij hebben zilver gekregen en laten de komende plaatsingswedstrijden zien NK-limiet waardig te zijn.

Megan, Kim en Mandy zijn een nieuw combiteam. Door een flinke knieblessure van Mandy zouden ze eigenlijk maar 1 oefening laten zien.  En dat was niet het enige. Kim’s enkel was na een verstuiking ook nog steeds niet pijnvrij. Ze kregen echter zo’n hoge score voor balans dat er met overreding en veel  doorzettingsvermogen van Mandy de volgende ook en vervolgens zelfs ook de combi werden uitgevoerd. 2 oefeningen met flink aftrek, maar desondanks al een ruime NK-limiet in de pocket en een mooie vijfde plaats in A-junior 1 niveau.

Esmé is dit jaar voor het eerst onderpersoon in een duo en werd gekoppeld aan Madé, die uit de E-lijn komt. De trainers zagen kansen en met hard werken is al veel bereikt. Beiden waren zondag allebei ook getroffen door ziekte, maar lieten evenmin de kans voorbij gaan een poging te doen. Het duo liet een mooie tempo-oefening met o.a. hele schroef zien. Na balans waren er nog steeds kansen op het limiet, maar ook bij dit team deed de  combi-oefening ze de das om. Ook zij zullen de volgende wedstrijden gebruiken om zich te plaatsen voor NK A-junior 1. Esmé en Madé kregen ook zilver voor hun inspanningen.

Eline, Eva en Yvana volgden in de A-jeugd lijn met  twee oefeningen. Dit nieuwe team, met Yvana eveneens uit de E-lijn, boekte al heel snel progressie tijdens de trainingen terwijl Yvana het wel erg spannend vond. De dames hebben strakke oefeningen met dito uitstraling. De eerdere wedstrijden werd al  duidelijk dat de jury dit waardeert en ook nu wisten de dames de vele juryleden te overtuigen. Bij balans hadden ze een zelfs een hele hoge technische score. Het team is beloond met een mooie NK-limiet en een zevende plaats.

Combiteam Ruby, Chantal en Cheyenna is een combiteam dat uitkomt voor drie verenigingen; DOS, sv DOTO en DOS Naaldwijk. Chantal start voor het eerst als onderpersoon en Cheyenna en Ruby hebben nog geen jarenlange acro-ervaring. Je ziet echter het enorme  plezier in de sport terug op de vloer. Ze gaven alles en het ging voorspoedig. Met name de tempo-oefening werd beloond met hoge punten en het team bereikte een goede NK-limiet en ging daarmee hun collega team net voorbij Ze eindigden op de zesde plaats.

Volgende week is het de beurt aan nog eens 9  teams op C, D en E-niveau. Zij strijden tijdens de districtsfinale in Gouda om een felbegeerde plaats op de landelijke halve finale. We wensen iedereen veel succes!!

Foto’s kunt u bekijken op onze Flickr fotosite

Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search