Acrogym DOS Monster haalt in Genève 8 medailles op!

Acht teams van DOS Monster vertrokken dinsdag naar Geneve voor de internationale wedstrijd GIAC,  alles op A-niveau. Een deel ging met het vliegtuig, anderen met eigen vervoer. Voor alle deelnemers had Amy een mooi shirt ontworpen, zodat ze als eenheid de sier konden maken. Een  van de ouders had stiekem de Nationale Postcodeloterij benaderd met een speciaal verzoek of de groep als Nederlandse delegatie met door de loterij gesponsorde koffertjes mochten reizen. En tegen alle verwachtingen lukte het. Voor alle actieve sporters en juryleden en een paar voor trainers werden ze  met de Postcodeloterijbus bezorgd. Amy heeft nog gauw de koffers kunnen personaliseren.  Als tegenprestatie lieten de groepen op Schiphol wat kunsten zien en op werd via social media reclame gemaakt. Woensdag had de groep gezamenlijk een generale training op de wedstrijdlocatie.  Daarna werd afgereisd naar een mooie locatie aan het meer van Geneve voor (groeps)foto’s.

img_0410
groepsfoto-met-koffertjes
img_0415

Op Hemelvaartsdag kwamen de teams, verdeeld over de dag, per wedstrijdcategorie uit tegen teams uit o.a. Zwitserland, Portugal, Italië, Tsjechië, USA en Nederland.  Bodiëlle Schoenmaker en Mika Saanen, Amy Terlouw en Lindsay Vliegenthart en trio Ilse Coelman, Sara Gobbo en Lara Karakasheva deden dit jaar in Nederland mee op B-niveau en traden nu aan op A-niveau. Zij hadden in heel korte tijd een extra oefening aangeleerd en de huidige oefeningen wat qua moeilijkheid aangepast.
Yvana den Breejen en Eva van der Zwan deden mee in de categorie S3Y; Een niveau dat wij in Nederland niet kennen. Alle leeftijden kunnen zich ervoor inschrijven en het wedstrijdveld dus groot.

Yvana en Eva wisten in de ochtend met een strakke oefening de vele concurrenten voor te blijven door 24.6 te halen. Zij bezetten een gedeelde derde plaats; Jammer genoeg was de technische score van het andere team hoger, waardoor ze op vrijdag geen medaille in ontvangst konden nemen, maar wat wel betekende dat ze zich verzekerden voor de finalewedstrijd op zaterdag.

Vervolgens waren Josefien Emmanuel-Desir en Britt Kleyn als duo en Annique ten Braak en Kayleigh Pijpaert in de categorie Jeugd aan de beurt. Annique en Kayleigh wisten een hele hoge score, 27.1, te halen en stonden daarmee op dag 1 tweede. Josefien en Britt stonden op een mooie zevende plaats.

Ilse Coelman, Sara Gobbo en Lara Karakasheva haalden in Junior-1 een prachtige 24.6 en stonden vierde op dag 1.

Bij de senioren was er stevige concurrentie van Word Cup teams, maar neemt niet weg dat ze zich danig verweerden. Amy Terlouw en Lindsay Vliegenthart haalden met tempo 23.1 punten en stonden daarmee op een derde plaats, direct gevolgd door Bodiëlle Schoenmaker en Mika Saanen met 22.9. Madé Verbrugge en haar acropartner stonden als senior mixpaar na dag 1 met 20.8 op een derde plaats. Seniortrio Megan Terlouw, Leslie Bordewijk en Djenti Verbrugge sloten de rij met een prachtige score van 25.5, https://youtu.be/khnAfPbvbJY?t=8021  op eveneens hoopvolle derde plaats.

Op vrijdag werd enthousiast door bijna alle teams de tweede oefening uitgevoerd in de hoop de medailleplek veilig te stellen of nog verder te stijgen. Met de opgetelde scores wist DOS Monster zich goed te presenteren want Kayleigh met Annique,  Bodiëlle met Mika en Madé met haar acropartner wisten vervolgens het podium te bereiken en haalden de medailles op voor de allround uitslagen. Helaas wisten Josefien en Britt zich niet te plaatsen voor een finalewedstrijd omdat Josefien tijdens de oefening door haar enkel ging en een individueel element niet kon uitvoeren. Uiteraard teleurgesteld, maar ze nemen toch maar deze leuke internationale wedstrijd als ervaring mee. De zeven andere teams stroomden door hun ranking naar de finale op zaterdag!

img_0680
acro_geneve_medaille_rene-made
img_0695
img_0683

Alle teams hebben alles gegeven. We hebben mooie nieuwe combinatieoefeningen op A-niveau gezien van Bodielle en Mika, Amy en Lindsay https://youtu.be/IttaDIg2uf4?t=260  en trio Ilse, Sara en Lara. Een vierde plaats was er voor het seniortrio Megan, Leslie, Djenti en een zesde plaats voor junioren Ilse, Sara en Lara. Jeugdduo Annique en Kayleigh haalden brons. Zilver was er voor Yvana met Eva https://youtu.be/Lq7htEci5WA?t=2080. Van de gelegenheidsduo’s A-senior hadden Bodiëlle en Mika brons en het zilver ging naar Amy en Lindsay. Dubbel podium dus. Voor het mixpaar senior was er ook zilver.

Zonder juryleden hadden er maar 3 teams (met een geldboete) kunnen afreizen. De teams bedanken daarom Daniëlle Talboom en Lynn Brunsveld omdat zij vrij wilden nemen en voor hun wilden jureren in Geneve. Trainers Anouk, Cimberly en Esmé bedanken ze voor de technische support en de vele meegereisde ouders en supporters voor hun logistieke ondersteuning en morele support. En uiteraard gaat ook speciale dank uit naar de Nationale Postcodeloterij. DOS Monster kijkt heel tevreden en trots terug op deze wedstrijd.

Recent Posts
Neem contact op

Stuur een email en we nemen snel contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search